HASTANEMİZDE PALYATİF BAKIM MERKEZİ KURULUYOR
07 Ekim 2021

HASTANEMİZDE PALYATİF BAKIM MERKEZİ KURULUYOR

Hastanemiz bünyesinde 5 yataklı palyatif bakım merkezinin açılması için çalışmalar başlatıldı.
               Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi YAĞIZ, palyatif bakım merkezini aslında 2 yıl önce açmayı planlamıştık. Ancak pandemi nedeniyle bu hizmeti ertelemek zorunda kalmıştık. Palyatif bakım ile ciddi hastalığı olan kişilerde başta ağrı olmak üzere stres veren diğer şikayetlerin giderilmesi ve sorunların çözümlenmesini amaçladıklarını belirtti.
               YAĞIZ, '' Açılacak merkezde uzman hekim, fizyoterapist, psikolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, hemşireler ve diğer personeller görev yapacaktır. İhtiyaç halinde diğer uzman hekimler de katkı sağlayacaktır. Merkezimizde, sıklıkla terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, akut problemi olmayan KOAH hastaları, Nörolojik hastalıklar, ALS, MS, Parkinson hastalığı olan bakım hastaları, Trakeostomisi ya da PEG'i değişecek ya da kapatılacak hastalar, basınç yarası açılmış evde bakım hastalarına hizmet vereceğiz. İlçemizde ilk defa açılacak olan palyatif bakım merkezi, bu alandaki eksikliğimizi gidermiş olacaktır. yoğun girişimlerimizle inşallah en kısa zamanda merkezimizi açacağımıza inanıyoruz.'' dedi.