19 Mart 2020

Sağlık Bakanlığı bünyesinde erken dönemde oluşturulan Korona virüs Bilim kurulunun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın ülkemize gelişi önemli ölçüde engellenebilmiştir. Yurt genelinde de alınan sıkı tedbirlere ek olarak temasın azaltılmasına yönelik ilçemiz Kurtalan Devlet Hastanesi Başhekimliğince tedavi hizmetini daha sağlıklı yapmak, gelen hastaların en iyi tedavi hizmetini alarak hastanemizden sağlıklı bir şekilde ayrılmalarını sağlamak adına:

• Hastanede yapılan hasta ziyaretlerinin mart nisan ayı boyunca mesai saatleri içerisinde yapılmaması
  • Mesai saatleri dışında belirlenmiş olan 19:00 ile 19:30 saatleri dışında ve sadece hastanede yatan kişinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilmesi
  • Yoğun bakımda yatan hasta ziyaretlerinin yasaklanması
  • Hasta refakat  hizmetlerinin sınırlı sayıda tutularak mümkünse aynı kişi tarafından sağlanması
  • Temizlik ve El hijyeni konusunda hassas davranıp hasta ziyaretlerinde teması en aza indirmek

Hastalarımızın iyileşme sürecine olumlu etkisi nedeniyle kurumumuz  hasta ziyaretlerine önem vermektedir. Ortak amacımız gerekli olan önlemleri alarak sağlıklı bir ortamda hastaların daha kısa ve kaliteli bir sağlık hizmeti almalarını sağlamaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur.