KURTALAN DEVLET HASTANESİ

KURTALAN DEVLET HASTANESİ

Hastanemizde Masabaşı Deprem Tatbikatı Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 13/03/2018

Siirt UMKE iş birliği ile Hastanemizde Afet ve Acil Durum Planı ( HAP) çerçevesinde deprem senaryolu masa başı tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği saat: 09:02 ‘ de merkez üssü Kayabağlar-Kurtalan  olan 6,2 şiddetinde 45 saniye kadar süren bir deprem meydana geldi. Kayabağlar ve çevresinin etkilendiği depremde; hastanemiz de dahil olmak üzere birçok evde, yollarda göçük ve çatlaklar oluştu. Senaryo gereği yaşanan bu olaylar karşısında Hastane Yöneticisi Uzm.Dr.Muzaffer ASLAN tarafından, hastane acil eylem planı çerçevesinde , görevli personeller hastane Afet Yönetimi Merkezi’ ne çağrıldı.Koordinasyon yetkilisi, sivil savunma uzmanı, halkla ilişkiler yetkilisi, iş güvenliği yetkilisi, tıbbi/teknik danışma kurul yetkilisi, operasyon, planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yaptı. Hastane içinde gerekli önlemlerin ve hazırlıkların ivedilikle yapılması için talimat verildi. Mobil telefonlardaki mesaj uygulaması üzerinden ve telsiz yoluyla haberleşme sağlanarak gelişme ve alınacak tedbirler hızlı bir şekilde paylaşılarak, koordinasyon kuruldu.

Tatbikat sonucunda yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Hastane Yöneticisi Uzm.Dr Muzaffer ASLAN;

Kurtalan Devlet Hastanesi olabilecek afet ve acil durumlara hazırlıklı olması büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple hastanemizde de belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen, aynı zamanda farkındalık oluşturan bu uygulamaları farklı afet senaryoları hazırlayarak geliştirmek istiyoruz. Yaptığımız deprem konulu masa başı tatbikatında görev alan herkese teşekkür ederim" dedi.

• DSC_0255.JPG
  • DSC_0250.JPG